Koorleden

Wie zingen op Sonante Vocale?

Het koor heeft ongeveer 60 leden: enthousiaste amateurzangers uit de provincies Utrecht en Amersfoort. Allemaal met een grote liefde voor koormuziek. We werken hard om kwaliteitsconcerten neer te zetten.

Interesse?

Je vindt dat we prachtige muziek uitvoeren. Je wilt lid worden en vraagt jezelf af: kan ik dat?

Bedenk dat Sonante Vocale een tijdsinvestering vraagt. Er wordt verwacht dat leden thuis studeren, en daarnaast wordt er serieus gewerkt op repetities. We stellen hoge eisen aan onszelf, zodat we onze ambities kunnen waarmaken. Hou je van zingen, heb je een goede stem, kan je noten lezen en heb je tijd voor thuisstudie, schroom dan niet om langs te komen om de sfeer te proeven en meer informatie in te winnen. We zijn altijd blij met nieuwe, enthousiaste zangers! Meer informatie over het bijwonen van repetities en aanmelden vind je onder het kopje lid worden.

 

Scholing

In de repetities werken we aan stembereik, dynamiek, het vertellen van het verhaal en andere aspecten van het zingen. Zo groeien we als koor in onze zangtechniek. Daarnaast heeft een deel van onze leden ook privé zangles. Door elke drie jaar stemtesten af te nemen, wordt de ontwikkeling van elk koorlid gevolgd.

 

Koorscholing

Af en toe wordt er gezamenlijke, professionele koorscholing georganiseerd, om op specifieke gebieden te groeien als koor. Denk hierbij aan ademhaling, articulatie en uitspraak. Deze aandacht aan individuele en koorscholing heeft resultaat. Onze luisteraars zijn vaak blij verrast door onze heldere klankkleur en dynamiek