Volgend concert:

  • 00 DAGEN
  • 00 UREN
  • 00 MIN
  • 00 SEC

Komende concerten

13 oktober 2018 – Bachdag Amersfoort


Op zaterdag 13 oktober staat heel Amersfoort in het teken van de muziek van Johann Sebastian Bach. Ook Sonante Vocale doet mee! In de St. Joriskerk zingen we een aantal Bachkoralen en Psalm 2 van Mendelssohn, omlijst met orgelwerken van Reger. Meer informatie en het volledige programma zijn te vinden op de website van de Bachdag.

 

20 oktober 2018 – Muziek rondom de 5 Sola’s van de Reformatie


Vocaal Ensemble Sonante Vocale

Dirigent: Patrick Pranger

Waar en wanneer
St. Joriskerk, Hof 1, Amersfoort
D.V. zaterdag 20 oktober 2018
Aanvang 20:00, kerk open 19:30

Prijzen
Volwassenen: €12,50
CJP/studenten: €8,00
Kinderen t/m 16 jaar: gratis

Bestel kaarten

Over het programma

Toen Maarten Luther erachter kwam dat hij niet door goede werken maar door Gods genade zalig zou worden, zei hij: ‘Het was mij alsof er een deur openging naar het paradijs!’ Hij leerde Christus kennen uit de psalmen en door de brief van de apostel Paulus aan de Romeinen zag hij dat de rechtvaardige zou leven door geloof en Gods genade alleen.

De muziekstukken die we deze avond zingen, hebben vrijwel allemaal een link met de herdenking van de reformatie, 500 jaar geleden. Ze zijn te herleiden op de vijf Sola’s die bij het ontstaan van de reformatie de kern vormden van het protestantse geloof: het Sola fide, Sola gratia, Sola scriptura, Solus Christus, Soli Deo gloria.