Volgend concert:

  • 00 DAGEN
  • 00 UREN
  • 00 MIN
  • 00 SEC

Musici

Wie werken met ons mee?


 

Patrick Pranger, dirigent

Na een studie zang aan het Noord-Nederlands Conservatorium te Groningen, besloot Patrick Pranger koordirectie te gaan studeren aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Hier studeerde hij bij Jos Vermunt en Jos van Veldhoven. Deze studie sloot Patrick af met een memorabele uitvoering van Bachs Johannes-Passion en een groot a-capellaconcert met o.a. een speciaal voor dit examen geschreven werk van de Rotterdamse componist Patrick van Deurzen.

Op dit moment is Patrick dirigent van een drietal koren: Vocaal Ensemble En Chantant uit Brielle, een klein ensemble met gevorderde amateurzangers, waarmee hij vooral a-capellawerk doet maar ook grote werken als het Requiem van G. Fauré en de Johannes-Passion van J.S. Bach niet uit de weg gaat, ROV Sonante Vocale, een jong oratoriumkoor uit Amersfoort en kamerkoor Corps d’Esprit uit Rotterdam.

In de afgelopen jaren heeft Patrick een aantal Nederlandse premières gedirigeerd. Met het Leiden English Choir atarax prospecto voerde hij Bob Chillcots ‘Canticles of Light’ en ‘Jubilate Deo’ uit en met het Nijmeegs Studentenkoor ‘Alphons Diepenbrock’ voerde hij de Messa in Re Maggiore (1818) van L. Cherubini als eerste in Nederland uit.
De laatste tijd wordt Patrick ook steeds vaker gevraagd bij andere koren. De afgelopen drie jaar dirigeerde hij de Residentie Bach Ensembles tijdens de jaarlijkse Indiëherdenking in Den Haag die live op de televisie wordt uitgezonden. Bij de Dutch National Opera Academy studeerde hij de koren van een tweetal producties in. Ook werkt hij regelmatig met het professionele koor Bachkoor Holland. En voor het komende jaar staat ook al een aantal gastdirecties op het programma.

Al tijdens Patricks studie werd hij als enige Nederlander geselecteerd voor een tweetal exclusieve Eric Ericson Masterclasses. De eerst was in Lund (Zweden). Hier kreeg Patrick les van Cecilia Rydinger Alin, Andrew Parrot en éminence grise Eric Ericson. Tijdens deze masterclass werkte hij met het Eric Ericson Chamberchoir, Ars Nova Kopenhagen en het Helsingborg Symphony Orchestra. De tweede masterclass was in Haarlem en hier waren de coaches Robert Sund en Simon Halsey en mocht Patrick het Groot Omroepkoor en het Nederlands Kamerkoor dirigeren.

Zie ook www.patrickpranger.weebly.com

Martin Lorijn
Martin Lorijn, repetitor

Martin Lorijn zong als jongenssopraan in de koren van zijn vader, Mar Lorijn. Hij volgde pianolessen bij Jan van Vlijmen en Ludwig Schonk.

Hij begeleidde op 15-jarige leeftijd het Toonkunstkoor Amersfoort en werd organist van de Heilige Geestkerk, ook in Amersfoort. Momenteel is hij organist/pianist van de  geloofsgemeenschap St. Franciscus Xaverius te Amersfoort en vaste begeleider van het Amersfoorts Mannen Koor..

 

Het grote repertoire leerde hij kennen bij de KCOV in Amsterdam onder leiding van Martin Kamminga. Martin studeerde Engels en muziekwetenschap aan de RU te Utrecht. Martin begeleidde vele instrumentale en vocale solisten, onder wie onder meer Bas Ramselaar. Hij wordt veel gevraagd om koren op concerten te begeleiden.

 

Martin is afdelingsleider van de VWO afdeling aan ‘t Hooge Landt College in Amersfoort. Sinds januari 2003 is hij als vaste repetitor verbonden aan Sonante Vocale.